Kasteel Ballindalloch in Schotland

De eerste toren van het Z-plan kasteel werd gebouwd in 1546. Nadat het was geplunderd en verbrand door James Graham, de eerste Markies van Montrose, werd het in 1645 gerestaureerd.

Uitbreidingen werden in 1770 toegevoegd door General James Grant van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlogen (waarvan het spook het kasteel zou achtervolgen) en in 1850 door de architect Thomas MacKenzie . Verdere uitbreidingen die in 1878 werden uitgevoerd, werden grotendeels afgebroken tijdens en moderniseringen in 1965. Het werd continu bewoond door de families Russell en Macpherson-Grant gedurende hun hele bestaan.

Het kasteel herbergt een belangrijke collectie Spaanse schilderijen uit de 17e eeuw . De eetzaal van Ballindalloch wordt gezegd dat het wordt achtervolgd door een geest die bekend staat als The Green Lady. Op het kasteelterrein bevinden zich een 20e-eeuwse rotstuin en een 17e-eeuwse duiventil.

Tegenwoordig wordt het kasteel nog steeds bewoond door de familie Macpherson-Grant. Het is open voor toeristen tijdens de zomermaanden en een aantal workshops op het terrein worden actief gebruikt.


Notice: Undefined offset: 4 in /home/lies1/domains/liessmit.nl/public_html/includes/huisjes.php on line 124
Je bladert door alle huisjes
Kasteel Ballindalloch in Schotland
Kasteel Ballindalloch in Schotland

De Nederlandse vlag The Britisch flag
© Copyright Elisabeth 2004 - 2024 / Laatste update: 04-25-2024