Koh Ker is de moderne naam voor een belangrijke stad in het Khmer-rijk

Koh Ker is een afgelegen archeologische vindplaats in het noorden van Cambodja op ongeveer 120 kilometer (75 mijl) afstand van Siem Reap en de oude plaats Angkor. Het is een zeer jungle-vol gebied dat dunbevolkt is. Meer dan 180 heiligdommen werden gevonden in een beschermd gebied van 81 vierkante kilometer, slechts ongeveer twee dozijn monumenten kunnen bezocht worden door toeristen, omdat de meeste heiligdommen verborgen zijn in het bos en het hele gebied niet volledig is leeg gehaald. Koh Ker is de moderne naam voor een belangrijke stad in het Khmer-rijk. In inscripties wordt de stad genoemd als Lingapura.

Onder het bewind van de koningen Jayavarman IV en Harshavarman II was Koh Ker in het kort de hoofdstad van het hele rijk. Jayavarman IV dwong een ambitieus bouwprogramma af. Een enorme watertank en ongeveer veertig tempels werden gebouwd onder zijn heerschappij. Vanwege de afgelegen ligging werd de site van Koh Ker vele malen geplunderd door plunderaars.

Beelden van Koh Ker zijn niet alleen te vinden in verschillende musea, maar ook in privécollecties en meesterwerken van Koh Ker worden af ​​en toe op veilingen aangeboden. Deze stukken in de huidige tijd worden beschouwd als gestolen kunst. Deze plaats is ongeveer twee en een half uur verwijderd van Siem Reap en de basisfaciliteiten voor bezoekers worden nu gebouwd.

Dit maakt Koh Ker zeer aantrekkelijk voor iedereen die graag eenzame tempels wil ervaren die deels overwoekerd zijn door het bos.


Notice: Undefined offset: 4 in /home/lies1/domains/liessmit.nl/public_html/includes/huisjes.php on line 124
Je bladert door alle huisjes
Koh Ker is de moderne naam voor een belangrijke stad in het Khmer-rijk
Koh Ker is de moderne naam voor een belangrijke stad in het Khmer-rijk

De Nederlandse vlag The Britisch flag
© Copyright Elisabeth 2004 - 2024 / Laatste update: 04-25-2024