Het Armour-Stiner Huis staat in Irvington, NY

The Armor-Stiner House, ook bekend als het Carmer Octagon House, is een uniek achthoekig en koepelvormig huis in Victoriaanse stijl gelegen  op 45 West Clinton Avenue in Irvington, in Westchester County, New York.

Het werd in 1976 uitgeroepen tot Nationaal Historisch Oriëntatiepunt. Het is bekend dat er andere koepelvormige achthoekige woningen werden gebouwd in de Verenigde Staten, maar het is onbekend of er nog steeds een van deze woningen bestaat. Het huis werd in 1859-1860 gebouwd door financier Paul J. Armor, gebaseerd op de architectonische ideeën van Orson Squire Fowler, de auteur van The Octoagon House: A Home for All Occasions. Fowler geloofde dat achthoekige huizen meer ruimte insloten, zorgde voor meer binnenzonlicht, en dat de kamers gemakkelijk toegankelijk waren voor elkaar. De architect van het huis is onbekend.

Het is het enige bekende achthoekige huis dat is gebaseerd op de koepelvormige zuilenvorm van een Ropman-tempel. De koepel werd toegevoegd en het huis werd vergroot in 1872-1876 door Joseph Stiner, die een thee-importeur was. Het Armor-Stiner House is naar verluidt een van de meest weelderige achthoekige huizen gebouwd in de periode, en is nu een van slechts misschien honderd overgebleven. Het huis was de belangrijkste setting voor de 1981 horrorfilm The Nesting.


Notice: Undefined offset: 4 in /home/lies1/domains/liessmit.nl/public_html/includes/huisjes.php on line 124
Je bladert door alle huisjes
Het Armour-Stiner Huis staat in Irvington, NY
Het Armour-Stiner Huis staat in Irvington, NY

De Nederlandse vlag The Britisch flag
© Copyright Elisabeth 2004 - 2024 / Laatste update: 04-25-2024