Het tolhuis waar vergoedingen werden geïnd voor het oversteken van de rivier de Thames

Een herinnering aan een welvarender tijdperk voor de stad en de brug. Het tolhuis waar vergoedingen werden geïnd voor het oversteken van de rivier de Thames. Het sluit zich aan bij de Theems ongeveer anderhalve kilometer verderop. Het Tol huisje in Dorchester werd omstreeks 1815 gebouwd voor de Henley en Dorchester Turnpike Trust. Op het moment van zijn constructie was het op de hoofdroute naar Henley. De weg waarop het Toll House ligt is nu een rustige secundaire weg, met al het doorgaande verkeer dat nu op de Dorchester-rondweg rijdt.
Je bladert door alle huisjes
Het tolhuis waar vergoedingen werden geïnd voor het oversteken van de rivier de Thames
Het tolhuis waar vergoedingen werden geïnd voor het oversteken van de rivier de Thames

De Nederlandse vlag The Britisch flag
© Copyright Elisabeth 2004 - 2019 / Laatste update: 06-10-2019