Het Bishop's Paleis in Galveston, Texas

Het Bishop's Paleis, ook wel bekend als Gresham's kasteel, is een sierlijk Victoriaans huis in 19.082 vierkante meter, gelegen op Broadway in het historische district van East End, Galveston, Texas.

Het Gresham-huis was gemaakt van steen en was stevig genoeg om de grote orkaan van 1900 te weerstaan. De Greshams verwelkomden honderden overlevenden van de orkaan in hun huis.

Het huis werd tussen 1887 en 1893 gebouwd door Galveston-architect Nicholas J. Clayton voor advocaat en politicus Walter Gresham, zijn vrouw Josephine, en hun negen kinderen.

In 1923 kocht het rooms-katholieke bisdom van Galveston het huis, en tegenover de Sacred Heart Church, diende het als residentie voor bisschop Christopher E. Byrne. Nadat de bisdom kantoren naar Houston waren verhuisd, opende men het herenhuis in 1963 voor het publiek, met opbrengsten van rondleidingen die werden gebruikt om het Newman Centrum, dat in de kelder werkt, te financieren en katholieke studenten te dienen in de nabijgelegen medische faculteit van de Universiteit van Texas.


Notice: Undefined offset: 4 in /home/lies1/domains/liessmit.nl/public_html/includes/huisjes.php on line 124
Je bladert door alle huisjes
Het Bishop
Het Bishop's Paleis in Galveston, Texas

De Nederlandse vlag The Britisch flag
© Copyright Elisabeth 2004 - 2024 / Laatste update: 04-25-2024