Zo kies jij de beste zorgverzekering

beste zorgverzekering Ieder jaar stappen er weer ontzettend veel mensen over van zorgverzekeraar. De één omdat ze een mooie welkomstcadeau krijgt en de ander omdat de huidige verzekeraar simpelweg niet meer aansluit bij de huidige situatie. Het komt namelijk regelmatig voor, dat er bepaalde verzekeraars zijn, die voor een bepaalde aandoening een hogere vergoeding verschaffen dan een andere verzekeraar. Het loont zich dus om je zorgverzekering ieder jaar een onder de loep te nemen. Door een aantal zaken goed te bekijken, zal je zien dat je al snel tot wel enkele tientallen of zelfs honderden euro's per jaar kunt besparen. Hoe je dit kunt doen, dat vertellen we je hier!
 
Eigen risico
Net als bij bijna iedere verzekering, hebben we ook bij onze zorgverzekering te maken met een eigen risico. Toch is het zo, dat je het verplicht eigen risico wat voor iedereen 385 euro bedraagt kunt verhogen tot een maximum van 885 euro. Afhankelijk van welke zorg je nodig hebt, die je dit in eerste instantie uit het potje van je eigen risico te betalen. Wanneer je bijvoorbeeld een bezoekje brengt aan de huisarts, dan is dit overigens niet aan de orde. Door je eigen risico te verhogen, zal je al snel enkele euro's op je premie kunnen besparen. Houd er wel rekening mee, dat wanneer er iets gebeurt, je dit ook daadwerkelijk kunt betalen.
 
Polis
Tegenwoordig kun je online heel eenvoudig de goedkoopste zorgverzekering afsluiten. Toch betekent niet altijd dat de laagste premie ook betekent dat je de goedkoopste verzekering hebt. Je polis bepaalt namelijk voor een groot deel hoe je verzekering uiteindelijk verhoud ten opzichte van een andere verzekeraar. Zo zijn er drie verschillende soorten polissen. Dit zijn de restitutiepolis, naturapolis en de budgetpolis. De verschillen zitten hem doorgaans in de keuzevrijheid die je hebt om naar bijvoorbeeld een ziekenhuis te gaan. Kies je ervoor toch naar een ander te gaan, dan worden niet alle kosten door de verzekeraar vergoed.
 
Aanvullende verzekering
In Nederland zijn we vanaf 18 jaar verplicht te beschikken over een eigen basisverzekering. Kinderen zijn tot hun 18e automatisch met één van de ouders meeverzekerd. Toch zijn er daarnaast nog allerlei mogelijkheden om je aanvullend te verzekeren. Dit kan zijn voor de tandarts, oogarts of voor een aantal extra behandelingen bij de fysiotherapeut. Het is dus belangrijk dat je ook dit soort zaken goed met elkaar vergelijkt. Het kan namelijk heel goed zijn, dat je bij de ene verzekeraar een stuk voordeliger uit bent, maar hier een aantal minder behandeling voor bijvoorbeeld de fysio inzitten. Wanneer je dan alsnog een aanvullende verzekering moet afsluiten, dan kan het heel goed zijn dat je onderaan de streep zelfs nog duurder uit bent, dan je aanvankelijk had gedacht.
 
De juiste keuze
Wanneer je met het idee loopt om over te stappen, dan is het belangrijk dat je alle zaken goed en eerlijk met elkaar vergelijkt. Op deze manier krijg je een realistisch en eerlijk beeld en kun je uiteindelijk de keuze maken of je daadwerkelijk wilt overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Wanneer je dit wilt doen, zorg er dan wel voor dat je dit tijdig regelt. Doe je dit niet, dan moet je een jaar wachten voordat het wel kan.

De Nederlandse vlag The Britisch flag
© Copyright Elisabeth 2004 - 2024 / Laatste update: 04-25-2024