Tips bij het kiezen van een verzekering

tips verzekering Het maakt niet uit of je kunt een autoverzekering, zorgverzekering of andere verzekering afsluit. Het kiezen van een goede verzekering vergt het nodige uitzoekwerk om er zeker van de te zijn dat je een verzekering kiest die bij jouw past. Doordat iedere verzekeraar vaak jaarlijks zowel de premie als de polisvoorwaarden aanpast, kan het zich dus wel degelijk lonen om je verzekering ieder jaar eens onder de loep te nemen. Daarnaast kan natuurlijk ook je persoonlijke situatie veranderen, waardoor het verstandig en zelfs noodzakelijk kan zijn je verzekering(en) eens te bekijken. Met deze tips zal je zien dat je snel en systematisch je verzekering kunt doorlopen om te kijken naar eventuele mogelijkheden.
Eigen risico
Bij vrijwel iedere verzekering krijg je te maken met een eigen risico. Het bekendste voorbeeld is toch wel onze zorgverzekering. Het minimaal verplichte eigen risico staat momenteel op 385 euro. Toch is het mogelijk, om wanneer jij je premie wilt verlagen je eigen risico te verhogen. Zo kun je zelfs je eigen risico verhogen tot een maximaal bedrag van maar liefst 885 euro. Doordat de meeste verzekeraars hier baat bij hebben, wordt dit beloond met een verlaagde premie. Zo kan het verhogen van een eigen risico vaak tot wel enkel tientallen euro's op je te betalen premie schelen. Zorg er echter wel voor, dat wanneer je je eigen risico verhoogd, je ook beschikt over voldoende financi0ële middelen om deze te kunnen bekostigen.
Persoonlijke situatie
Wanneer jij een huis hebt gekocht door middel van een hypotheek, dan ben je verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Toch zien we vaak, dat naarmate we langer in ons huis wonen, we ons huis steeds meer naar eigen hand zetten. Logisch, want dit is immer de plek waar we ons fijn en vooral thuis willen voelen. Wanneer je dan de nodige aanpassingen doet, is het belangrijk ook te kijken naar de maximale dekking van je verzekeringen. Dit geldt niet alleen voor je inboedelverzekering, maar ook voor je opstalverzekering. Het is immers ontzettend vervelend, dat wanneer jij aanspraak moet maken op je opstalverzekering, de dekking niet voldoende is om de volledige schade te dekken. Wil jij er zeker van zijn dat jij beschikt over een opstalverzekering die eventuele schade dekt, dan is het verstandig verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Je kunt online via pricewise verschillende verzekeraars met elkaar vergelijken, zodat je zeker weet dat jij de opstalverzekering afsluit die bij je past.
Aanvullende verzekering
Naast een basisverzekering, zijn er ook allerlei mogelijkheden tot het afsluiten van eventuele aanvullende verzekeringen. Hierbij moet je denken aan een inzittende verzekering voor bij je autoverzekering of een aanvullende oog- of tandartsverzekering naast de verplichting basiszorgverzekering. Goed om te weten, is dat je kinderen tot 18 jaar automatisch zijn mee verzekerd. Maak echter wel de afweging of de kosten van een aanvullende verzekering op wegen tegen het eventuele voordeel welke je ervan geniet. Wanneer je namelijk maar één of twee keer gebruik maakt van bijvoorbeeld een aanvullende verzekering voor extra fysiobehandelingen, dan kan het verstandig zijn deze gewoon uit eigen zak te betalen. De kosten wegen dan niet op tegen de extra te betalen premie.

De Nederlandse vlag The Britisch flag
© Copyright Elisabeth 2004 - 2024 / Laatste update: 04-25-2024